Foto: WikiMedia Commons

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft op donderdag 19 januari 5 dode pony’s aangetroffen in de gemeente Oldebroek. De gedumpte pony’s, waarvan er 1 nog maar een veulen was, lagen in een sloot langs de Oosterbroekweg. De NVWA is op zoek naar informatie en vraagt mensen die iets hebben gezien of weten wie de eigenaren zijn of hierover andere informatie hebben, contact op te nemen met de NVWA via telefoonnummer 0800-0488.

De NVWA kreeg melding van het voorval van de gemeente. Een inwoner uit Oldebroek zag de dieren liggen tijdens een wandeling.

De pony’s waren voskleurig (bruin) en schimmelkleurig (wit) en vertonen geen tekenen van verwaarlozing en zijn vermoedelijk geen natuurlijke dood gestorven. De chips bij de pony’s zijn op een vakkundige wijze verwijderd en dat betekent dat de herkomst van de dieren niet meer te herleiden is. Het vermoeden bestaat dat er meerdere mensen bij betrokken zijn geweest. De NVWA heeft meer informatie nodig om deze zaak op te lossen. Daarom wendt de NVWA zich nu tot het publiek.

Mensen die iets meer weten of iets hebben gezien kunnen zich melden bij de NVWA op telefoonnummer 0800-0488.

Bron: NVWA