Op 8 februari was er commotie in Brooklyn (Verenigde Staten): een geit was ontsnapt uit een halalslachthuis, waar hem een pijnlijke dood te wachten stond. Het dier zag zijn kans en rende voor zijn leven, het nachtleven van Brooklyn in.

wilfred de geit
Foto: Woodstock Farm Animal Sanctuary

Wilfred, zoals de geit uiteindelijk is genoemd, werd achtervolgd door de politie en rende uiteindelijk de parkeerplaats van een ziekenhuis op, waar hij werd gevangen door de bewaker, die vroeger geitenhoeder bleek te zijn geweest in west Afrika. Wilfred is daarna afgevoerd door de politie.

De manier van vangen en vervoeren laat zeker te wensen over, maar het gaat nu goed met Wilfred! Woodstock Farm Animal Sanctuary heeft hem de volgende morgen direct opgehaald, om te voorkomen dat hij alsnog terug moest naar het slachthuis. Bij Woodstock heeft hij veterinaire zorg ontvangen, een lekkere warme stal met vers stro en hooi en krijgt hij lekker te eten. Hij is nog steeds vermagerd en is erg angstig naar mensen toe.

“Hij hoeft nooit meer een slachthuis te zien,” vertelt WFAS-directeur Jenny Brown. “Hier ontvangt hij de liefde en zorg die hij verdient en kan hij de rest van zijn leven vrij doorbrengen met de andere geiten en zo’n 200 andere geredde boerderijdieren.”

Bekijk hier een nieuwsreportage over Wilfred de geit, en zie hoe het nu met hem gaat.

Hieronder kun je de beelden zien van Wilfred in Brooklyn: