In Almere heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) vijf hoorns van neushoorns in beslag genomen. De hoorns werden door een man en vrouw te koop aangeboden, waarop de NVWA actie ondernam. De illegaal verkregen neushoornhoorns lagen in een bedrijfsloods opgeslagen en zijn in totaal 125.000 euro waard, aldus de NVWA donderdag.

witte neushoorn neushoornhoorns
Witte neushoorn | Foto: © Erwin Vermeulen

Neushoorns worden in hun bestaan bedreigd door stropers die de dieren doden voor hun hoorns. Zowel het verhandelen als het in bezit hebben van de hoorns van de dieren is bij de wet verboden. In vooral Aziatische landen worden de hoorns vermalen tot poeder en verkocht als potentieverhogend middel.

De NVWA heeft in het onderzoek samengewerkt met de politie en het Openbaar Ministerie.
In augustus 2011 werden uit het Natuurhistorisch Museum Rotterdam twee neushoornhoorns gestolen. Volgens een woordvoerder van de NVWA is nog niet duidelijk waar de hoorns die in Almere in beslag zijn genomen vandaan komen.

Bron: ANP ©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.