Het dierenasiel in Winschoten dat in mei in opspraak kwam is onder verscherpt toezicht gesteld.

Hond - Winschoten
Foto: midnightrook via Compfight cc

In het asiel zouden de afgelopen jaren volgens een oud-medewerkster, regelmatig gezonde dieren zijn afgemaakt. Het zou om tientallen dieren gaan waar volgens haar zeker nog belangstelling voor was.

De Dierenbescherming beheert het asiel en euthanasie bij gezonde dieren is in strijd met hun uitgangspunten. Onder toezicht van Harm Evert Waalkens werd een onderzoek gestart, waarbij met onder meer 20 betrokkenen werd gesproken. Daaruit blijkt dat het dierenasiel onzorgvuldig heeft gehandeld bij de besluitvorming tot euthanasie bij tenminste zes honden.

Zo zou de beslissing de honden te doden gebaseerd zijn op onjuiste gronden. Er werd geen onafhankelijke gedragsexpert geraadpleegd. Er zou zelfs gelogen zijn over de toestand waarin de honden verkeerden. Zo werd er gecommuniceerd dat de dieren nog leefden terwijl ze in werkelijkheid al waren gedood.

Oud-medewerkster en klokkenluider Evelien van Zanden vertelde overigens  in het radioprogramma ‘Vroeg op Noord’ van RTV Noord dat ze bedreigd wordt, nadat ze de problemen bij het dierenasiel in Winschoten naar buiten bracht. Ze gaat aangifte doen bij de politie.

Bron: Westerwoldeactueel.nl ©PiepVandaag.nl