Een gezonde bodem is van levensbelang voor ons allen. Maar de gezondheid van de landbouwgronden in Nederland laat nogal te wensen over. Down2Earth.nu is een initiatief van burgers, die het belang van een gezonde bodem in Nederland weer krachtig op de kaart willen zetten.

Landbouw - bodem
Foto: Katarina 2353 via Compfight cc

Met de actie Down2Earth.nu wil de groep bereiken dat alle Nederlanders begrijpen hoe basaal en belangrijk een gezonde bodem is, en hen een stem geven in maatschappelijke discussies en politieke besluiten. De Nederlandse landbouwgronden zijn onderhevig aan structurele aftakeling en het is noodzaak dat tij te keren.

Down2Earth is begonnen met het organiseren van bijeenkomsten en evenementen, die in 2015 – het internationale jaar van de bodem (VN) – onder meer moeten uitmonden in een grootschalige handtekeningenactie. Op 23 maart aanstaande vindt de eerste grote bijeenkomst plaats op de Eemlandhoeve in Bunschoten, van 11.00 tot 15.00 uur.

Ben, of voel jij je ook betrokken bij een gezonde bodem? Meld je dan aan voor de bijeenkomst op de Eemlandhoeve. Via email100@down2earth.nu kun je vragen stellen, adviezen geven en je aanmelden voor 23 maart. De kosten bedragen €17,50, waarbij koffie, lunch en thee zijn inbegrepen.

Klik hier voor het programma.

Bron: Allesduurzaam.nl ©PiepVandaag.nl