Op de A73 bij Maasbracht werd half februari een vier maanden oude kitten gevonden. Volgens de Dierenambulance is het dier waarschijnlijk uit een rijdende auto gegooid. Een kitten kan namelijk nooit op eigen kracht de locatie bereiken waar het dier werd aangetroffen.

Kitten A27
Foto: Huib Vintges

Aan weerszijde van de weg staan hoge muren. Daarbij wijzen de verwondingen van het dier er ook op dat een automobilist de kitten op de snelweg gedumpt heeft. Het katje had brandwonden door het contact met asfalt, zijn achterpoot is gebroken en zijn huid bleek gescalpeerd. Daarbij was het dier uitgedroogd.

De kitten heeft inmiddels de naam Dexter gekregen, is geopereerd en verblijft nu bij een gastgezin. Dexter maakt het naar omstandigheden goed. Wie deze harteloze daad op zij geweten heeft is helaas onbekend.

“We hopen getuigen te vinden van deze walgelijke actie”, aldus Saskia Thijssen van de Dierenbescherming. “Het is gewoon niet voor te stellen wat deze kat heeft moeten doormaken. Zo ga je toch niet met dieren om! Dit heb ik nog nooit meegemaakt.”

Er is ook een filmpje over het bericht gemaakt.

Bron: Dierenbescherming ©PiepVandaag.nl