De Belgische advertentiesite Kapaza.be wil broodfokkers ontmoedigen. De site paste de voorwaarden aan voor het plaatsen van honden- en kattenadvertenties.

Kitten, broodfokkers
Foto: dougwoods via photopin cc

Kapaza laat weten: “De laatste tijd ontvingen we regelmatig klachten van Kapaza.be-gebruikers in verband met honden- en kattenadvertenties. We namen die klachten erg serieus en na nader onderzoek werd het snel duidelijk dat we niet met onschuldige advertenties te maken hadden.”

In samenwerking met de Anti Broodfok Actie treedt Kapaza op tegen broodfokkers. Naast het aanpassen van de voorwaarden treedt de site ook strenger op wanneer er een melding van een broodfokker is gemaakt.

Broodfokkers hebben slecht een doel: geld verdienen. Het welzijn en de gezondheid van hun dieren is daaraan ondergeschikt. Fokdieren en hun pups worden niet in huiselijke omstandigheden gehouden, maar meestal in schuren of hokken. De teven worden steeds weer gedekt, veel te snel na het vorige nestje. Met erfelijke ziektes en afwijkingen houdt de broodfokker geen rekening en inteelt komt veel voor.

Bron: de Morgen ©PiepVandaag.nl Jaimy Visser


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.