Tien honden zijn overleden in luxe hondenpension ‘het Hondenhuys’ in Woudenberg (UT). Dit gebeurde volgens de politie Midden-Nederland in de nacht van vrijdag op zaterdag. Er is een onderzoek gestart naar de doodsoorzaak van de dieren, nadat er aangifte is gedaan door eigenaren.

Tien honden dood in luxe hondenpension Woudenberg
Honden dood in luxe hondenpension Woudenberg | Foto (illustratief): publiek domein

Het Hondenhuys is een pension waar de dieren niet in hokken verblijven, maar in heuse luxe appartementen. Wat er met de honden gebeurde waardoor ze overleden is naar zeggen van het Hondenhuys onbekend, zo schrijft Nu.nl. Naast de politie wil ook het hondenpension onderzoek laten doen naar de oorzaak:

“Verschrikkelijk is wat er is gebeurd. In de eerste plaats voor de dieren en onze klanten, maar wij zijn er ook kapot van. Dit is nog nooit gebeurd. Deze situatie kent alleen maar verliezers.”

Het appartement waarin de dieren verbleven is afgesloten, maar er zijn nog veel meer honden in andere appartementen vanwege de vakantietijd, aldus het Hondenhuys. Wat de gevolgen zijn weet men niet, zoals onduidelijkheid over schadevergoeding voor de eigenaren:

“Deze situatie hebben wij ook nog nooit meegemaakt. We proberen de komende dagen helder te krijgen wat we kunnen en moeten doen.”

De politie wil op dit moment geen uitspraken doen over het onderzoek, aldus Nu.nl

Bron:

©AnimalsToday.nl BVR