Australië gaat toch haaien voor populaire stranden doden

Haaien die in de buurt van populaire stranden zwemmen in Australië, worden gedood. Dat hebben de Australische autoriteiten besloten naar aanleiding van haaienaanvallen waarbij zes mensen zijn omgekomen de afgelopen twee jaar.

Het gaat om de westkust van Australië. Er worden bij de stranden speciale zones ingericht waarbinnen de haaien een gevaar zouden vormen. Haaien die zich in deze zone bevinden en langer zijn dan drie meter worden door daarvoor speciaal ingehuurde beroepsvissers gevangen en gedood.

Een ander maatregel is dat er een kilometer voor de kust boeien met aas worden uitgezet om de haaien te vangen.

NGO’s reageerden furieus toen duidelijk werd wat de Australische regering van plan was, maar helaas hebben zij de plannen niet tegen kunnen houden.

Bron: NU.nl ©PiepVandaag.nl

Gerelateerde artikelen:

Reacties

 1. Dus haaien hebben, volgens sommige vreselijke natuurhatende mannen en vrouwen, dus géén waarde en ze moeten verdwijnen? Als dat gebeurd dan is er helemaal géén leven meer in de oceanen aanwezig en mochten de dames en heren ook graag vis eten dan kunnen ze dat daarna meteen voorgoed vergeten! Hebben menselijke massamoordenaars eigenlijk waarde voor deze planeet? Mochten al die haaienhatende medestanders op een strand in Australië gestoorde menselijke verkrachters of seriemoordenaars tegenkomen die hen aanvallen om hen aan te randen en of willen vermoorden dan wil ik eens weten hoe waardevol die volgens hen zijn en of zij alle verkrachters of aanranders willen uitroeien. Mensen zijn landdieren en géén zeedieren en de oceaan is ons eigendom niet daar wij daar zonder apparatuur en techniek nooit in kunnen overleven.
  Bovendien: als die witte of stierhaaien nou worden opgevolgd door zeekrokodillen die op hun beurt zwemmers en surfers gaan aanvallen, moeten die dan ook worden verdelgd omdat ze waardeloos zijn? Ieder dier heeft zijn waarde en mensen zijn zonder dieren op deze planeet helemaal niets. En als de regering van Australië die plannen doorzet dan vrees ik dat dadelijk miljoenen natuurliefhebbende mensen voorgoed wegblijven bij die desbetreffende stranden!

 2. En zo moet telkens de andere diersoort wijken voor de mens.
  Eens kijken hoe de mens zich red op deze planeet zonder dieren, niet dus, maar andersom zou het een zegen voor de dieren zijn.

 3. We enter their domain, we need to adapt, we have the knowledge that these beautiful creatures are very dangerous so we better stay out of their way!!!! especially when the night falls!!! similar to us it’s also their feeding time!!
  Australia, change your tourism-exploitation and show your tourist the living environment and habitats from these beautiful fish… you still can make money and not disturb natures way in which we humans only destroy!!

 4. Vreselijk onzinnig besluit,Ausies.

  Ga ergens anders water trappelen,en laat de White Pointers gewoon op hun grond-gebied rustig rond zwemmen.

  Jullie moeten je eigen schamen.

  gr. Emile.

 5. hun huis