House of Animals-vrijwilliger Esther Kef (40) uit Amsterdam is 1000 kilometer aan het langlaufen door de Italiaanse Alpen. Zij doet dit om aandacht te vragen voor het varkensleed in de Nederlandse intensieve veehouderij, die op grote schaal varkensvlees exporteert naar Italië. Iedere 100 kilometer stelt Esther een vraag en na 400 kilometer is die gericht aan alle kinderen: maak een tekening en vraag minister Schouten om een beter leven voor onze varkens!

kinderen
Knuffelvarken Mirko houdt Esther en Eleonora gezelschap | Foto: House of Animals

Tot op heden gaat de langlauftocht van Esther en haar partner Eleonora beter dan vooraf gehoopt, al voelen de twee sportieve dierenvrienden de tocht wel flink in de spieren. Ook zijn er kleine blessures en valpartijen, maar met een geweldig doorzettingsvermogen worden de ongemakken overwonnen en gaat de lange reis door de Italiaanse Alpen verder. Af en toe komen ze onverwacht op de meest mooie plekjes terecht, bijvoorbeeld omdat officiële langlaufpistes niet geprepareerd zijn en ze een andere route geadviseerd krijgen.

1000 km langlaufen voor varkens
Af en toe komen ze op betoverend mooie plekjes | Foto: House of Animals

Ieder 100 kilometer stelt Esther een prangende vraag en de eerste vraag was gericht aan minister Carola Schouten, om camera’s in alle slachthuizen op te hangen, zodat dierenleed als in slachthuis Westfort niet meer kan plaatsvinden. De tweede en derde vraag benadrukten dat iedereen die misstanden in de veehouderij en slachthuizen ziet dat vooral moet melden en om vooral ook onze petitie te tekenen die de directe sluiting eist van slachthuis Westfort in IJsselstein.
.

https://www.facebook.com/skiingforpigs/photos/a.118973879629641/126867002173662/

Vraag aan alle kinderen: teken een varken

En vandaag is de vraag gericht aan alle kinderen: maak een tekening en vraag minister Schouten om een beter leven voor onze varkens!
.

 

Wil je meedoen en de varkens helpen? Maak dan een tekening van een varken of een foto van jezelf met een knuffelvarken en post die op Instagram met vermelding van @skiingforpigs en vergeet ook de hashtag #skiingforpigs niet als je foto’s deelt. Je kunt jouw varken natuurlijk ook op Twitter delen of een berichtje sturen met je foto via de Facebookpagina van Skiing for Pigs.

Documentaire

De 1000 kilometer langlaufen door de Italiaanse Alpen is behalve een geweldige sportieve prestatie ook een sponsortocht, om geld bijeen te brengen voor een bijzondere documentaire over varkens als gevoelige, sociale en zeer intelligente dieren. House of Animals gaat deze documentaire maken. Lees hier meer over op Karen’s blog.

kinderen
Varkens zijn gevoelige, sociale en zeer intelligente dieren | Foto: publiek domein

QR Tikkie langlaufen voor varkensDoneer en help de varkens

Als je Esther en haar actie tegen varkensleed wil sponsoren dan kan dat via Tikkie o.v.v. ‘Skiën voor Varkens’ en met iDEAL, PayPal of creditcard.

 

©AnimalsToday.nl/House of Animals