Als ik nu over varkens begin denkt iedereen aan de vreselijke beelden uit slachthuis Westfort die vandaag naar buiten zijn gekomen. En twee weken geleden, toen ik ook een positief verhaal wilde vertellen over varkens, stonden de beelden van die arme dieren die levend het kokende water ingingen bij iedereen op het netvlies.

Esther
Sponsor Esther en help de varkens in de intensieve veehouderij | Foto: House of Animals

En ondanks of misschien juist wel omdat deze prachtige intelligente dieren een product verworden zijn in een totaal verziekte industrie wil ik graag jullie aandacht vragen voor onze bijzondere collega Esther. Ik zie haar nog binnenkomen: “Ik heb nieuws. Eind januari ga ik 5 weken skiën voor de varkens.” Het was nog vroeg en ik had mijn eerste koffie nog niet gedronken. Dus ik dacht het niet helemaal goed te begrijpen. Skiën voor varkens? Maar dat bedoelde ze toch echt.

Een idioot plan. 1000 km langlaufen door de Italiaanse alpen? En dat in 5 weken; 35 dagen zo’n 5 tot 6 uur langlaufen per dag. De afgelopen maanden ging Esther trouw naar de sportschool, maar ze heeft pas 1 keer 2 dagen achter elkaar een soort tour gedaan. En afgelopen zondag is ze samen met haar vrouw van start gegaan!
.

1000 km langlaufen tegen varkensleed: Vraag aan minister Schouten

.
Het doel is geld inzamelen voor de varkens in de vee-industrie om een documentaire te maken over wat voor bijzondere dieren varkens eigenlijk zijn. En als je deze documentaire gezien hebt moet je je vervolgens afvragen hoe het mogelijk is dat we deze prachtige, bijzondere en uitzonderlijk intelligente dieren op zo’n afschuwelijke manier kunnen behandelen. Wat een fantastisch idee…

sponsor Esther voor de varkens
Varkens zijn sociale en bijzonder intelligente dieren | Foto: House of Animals

Varkens zijn niet alleen intelligent en sociaal maar ze hebben ook een ijzersterk geheugen. Biggetjes luisteren als ze 2 weken oud zijn naar hun naam en zeugen produceren tijdens het voeden een geluid dat te vergelijken is met een soort zingen. En wist je dat varkens wel 17,5 kilometer per uur kunnen rennen en dat ze ook heel goed kunnen zwemmen? En dat ze niet alleen door middel van geluid communiceren, maar ook met hun krulstaartje. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

sponsor Esther voor de varkens
Karen knuffelt met een varken | Foto: Animals Today

De afgelopen weken waren eigenlijk een beetje overweldigend door de enorme media-aandacht, vooral in Italië. Mensen vinden het niet alleen ongelofelijk knap dat ze deze tocht gaan doen, maar zijn ook geschokt te horen dat Italië de grootste importeur van Nederlands varkensvlees is.

Ik ben ontzettend trots op Esther en haar vrouw dat zij deze enorme tocht ondernemen (die zij overigens zelf bekostigen) voor de varkens. Help jij mee de droom van Esther werkelijkheid te laten worden? Sponsor haar dan en dan beloof ik dat wij er een hele mooie documentaire van gaan maken. Kan niet wachten!!

QR Tikkie langlaufen voor varkensDoneer en help de varkens

Als je Esther en haar actie tegen varkensleed wil sponsoren dan kan dat via Tikkie o.v.v. ‘Skiën voor Varkens’ en met ideal/paypal/creditcard.

 

In onderstaande video legt Esther het doel van de toch nog eens uit en waarom ze varkens zo bijzonder vindt, wat de aanleiding was voor deze geweldige actie:
.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
.

.
©AnimalsToday.nl Karen Soeters


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.