House of Animals-vrijwilliger Esther Kef (40) uit Amsterdam wil 1000 kilometer langlaufen door de Italiaanse Alpen, om aandacht te vragen voor het varkensleed in de Nederlandse intensieve veehouderij, die op grote schaal varkensvlees exporteert naar Italië. Iedere 100 kilometer stelt Esther een prangende vraag en de eerste is gericht aan minister Carola Schouten.

1000 kilometer langlaufen voor varkens
Esther heeft een vraag aan minister Carola Schouten | Foto: House of Animals

Als ze haar barre tocht volhoudt tot aan de finish is Esther de eerste die Italië heeft doorkruist op de lange latten. Zondag 26 januari was het vertrek en ze wil de 1000 kilometer in 35 dagen afleggen. Het is een erg zware opdracht met een bijzonder doel, en dat is de media in Italië – en inmiddels ook in Nederland – niet ontgaan. Esther schrijft op haar blog:

“De laatste weken waren intens, met gemiddeld 4 a 5 uur slaap per nacht, mede door de enorme persaandacht vanuit alle hoeken van Italië. We hebben via radio, tv en kranten miljoenen Italianen kunnen bereiken en hebben hen laten weten dat hun salami en ham die ze in supermarkten kopen, van Nederlandse varkens komen die een verschrikkelijk leven hebben.”

Iedere 100 kilometer een prangende vraag

Dankzij de enorme aandacht voor de actie kan Esther het gebrek aan welzijn van varkens in de intensieve veehouderij breed onder de aandacht brengen. Bovendien stelt ze iedere 100 kilometer een prangende vraag over dit dierenleed. Dinsdag werd de eerste mijlpaal van 100 kilometer bereikt en de eerste vraag is gericht aan minister Carola Schouten: Wilt u alstublieft camera’s plaatsen in alle slachthuizen om misstanden te voorkomen?
.

.

1000 kilometer langlaufen

Esther zal de Italiaanse Alpen doorkruisen van de regio Piemonte in het westen, naar Veneto in het oosten:

“Ik wil tijdens deze tocht laten zien dat een varken geen ding is, maar een liefdevol en intelligent dier, dat recht heeft op frisse lucht, stro en een modderpoel. In het wild wordt een varken gemiddeld 10 tot 15 jaar oud. Maar de 12 miljoen productievarkens in Nederland halen hun eerste levensjaar niet eens.”

1000 kilometer langlaufen voor varkens
1000 kilometer langlaufen tegen varkensleed | Foto: SkiingForPigs/Facebook

Sponsor Esther en help de varkens

De 1000 kilometer langlaufen door de Italiaanse Alpen is behalve een sportief hoogtepunt ook een sponsortocht, bedoeld om geld bijeen te brengen voor een documentaire over het bijzondere karakter van varkens, die erg intelligent, sociaal en gevoelig zijn:

“We hopen voor elke kilometer 10 euro in te zamelen voor House of Animals, geld dat ingezet zal worden om varkensleed onder de aandacht te brengen in de media. Alle kosten voor deze tocht zijn of door onszelf gefinancierd, of gesponsord door bedrijven en hotels. Dus als je ons wilt steunen, weet dan dat 100 procent van jouw donatie naar House of Animals gaat. Namens de varkens, dank voor je steun!”

QR Tikkie langlaufen voor varkensDoneer via Tikkie

Mocht je Esther en haar actie tegen varkensleed ook willen steunen, dan kan dat via Tikkie o.v.v. ‘Skiën voor Varkens’, maar natuurlijk ook met ideal/paypal/creditcard.

 

Bekijk hieronder de promotievideo ‘1000 km Langlaufen voor Varkens / Skiing for Pigs’:
.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
.
#SkiënVoorVarkens #LanglaufenVoorVarkens #SkiingForPigs

©AnimalsToday.nl/House of Animals