House of Animals-vrijwilliger Esther Kef (40) uit Amsterdam is 1000 kilometer aan het langlaufen door de Italiaanse Alpen. Zij doet dit om aandacht te vragen voor het varkensleed in de Nederlandse intensieve veehouderij, die op grote schaal varkensvlees exporteert naar Italië. Iedere 100 kilometer stelt Esther een vraag en vandaag zijn dat er twee: meld misstanden in slachthuizen en de intensieve veehouderij aan de redactie van Animals Today en teken de petitie om slachthuis Westfort te sluiten.

1000 km langlaufen voor varkensruim 300 kilometer afgelegd
Esther onderweg in de Italiaanse Alpen met knuffelvarken Mirko op haar rug | Foto: House of Animals

Afgelopen woensdag werd de mijlpaal van 300 kilometer bereikt, waarmee Esther en haar partner al een geweldige prestatie hebben neergezet. Temeer daar de weersomstandigheden te wensen overlaten en de spieren nu ook een woordje meespreken. Op haar weblog schreef Esther kort voor de 300 kilometer:

“Vandaag was het onstuimig weer, storm en regen, maar we hebben toch de 253 km bereikt en daarmee is een kwart van de reis achter de rug! Met bijna 1200 hoogtemeters vandaag, in storm en regen, viel het best wel een beetje tegen.”

Twee nieuwe vragen

Het weer onderweg varieert enorm , met temperaturen ruim boven nul op 1800 meter hoogte, wat bizar is aldus Esther, maar ook zijn ze in een ijskoude winterstorm terechtgekomen die het langlaufen vrijwel onmogelijk maakte. Na iedere 100 kilometer skiën stelt Esther een vraag met betrekking tot het welzijn van varkens en andere dieren in de intensieve veehouderij. De eerste was gericht aan minister Schouten, met het verzoek om in alle slachthuizen camera’s op te hangen.

Een week geleden haalden ze de 200 kilometer en dat resulteerde in de vraag aan iedereen om misstanden in slachthuizen en in de intensieve veehouderij te melden bij de redactie van Animals Today. Dit naar aanleiding van de inmiddels bekende vreselijke beelden uit slachthuis Westfort in IJsselstein:

“Vandaag hebben we de 200e km bereikt, maar mijn hoofd staat er niet naar om daar verslag van te doen. Ik heb mijn tweede oproep gedaan en heb dat wel 20 keer over moeten doen, omdat ik letterlijk geen woorden heb voor wat we vandaag op het nieuws hebben gezien.”

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
.
De beelden gemaakt door actiegroep Ongehoord hebben geleid tot een golf van protest en verontwaardiging, temeer daar minister Schouten meent dat het voldoende is om de snelheid waarmee varkens geslacht worden terug te brengen, alsof daarmee de houding jegens de dieren van de slachthuismedewerkers en de NVWA-inspecteurs zal veranderen. Westfort mag gewoon doorgaan met slachten en daarom heeft Animals Today een petitie opgezet om de directe schorsing te eisen hangende het onderzoek.
.

Petitie: Slachthuis Westfort moet per direct dicht!

.
In haar derde oproep vraagt Esther aan iedereen om bovenstaande petitie massaal te tekenen:
.

.

Sponsortocht

De 1000 kilometer langlaufen door de Italiaanse Alpen is behalve een geweldige sportieve prestatie ook een sponsortocht om geld bijeen te brengen voor een bijzondere documentaire, over varkens als gevoelige, sociale en zeer intelligente dieren:

“We hopen voor elke kilometer 10 euro in te zamelen voor House of Animals, geld dat ingezet zal worden om varkensleed onder de aandacht te brengen in de media. Alle kosten voor deze tocht zijn of door onszelf gefinancierd, of gesponsord door bedrijven en hotels. Dus als je ons wilt steunen, weet dan dat 100 procent van jouw donatie naar House of Animals gaat. Namens de varkens, dank voor je steun!”

QR Tikkie langlaufen voor varkensDoneer en help de varkens

Als je Esther en haar actie tegen varkensleed wil sponsoren dan kan dat via Tikkie o.v.v. ‘Skiën voor Varkens’ en met ideal/paypal/creditcard.

 

  • Lees ook:

Karen’s blog: Steun Esther voor de varkens!

.

©AnimalsToday.nl/House of Animals