Ga maar aan de kant Grumpy Cat, want hier is de ‘slechtste kat van de wereld’, aldus een klein dierenasiel in North Carolina, Verenigde Staten. Perdita werd in korte tijd heel beroemd dankzij een adoptiecampagne van het asiel. En met succes, want Perdita is inmiddels geadopteerd door mensen die ze tolereert.

slechtste kat
s Werelds slechtste kat is geadopteerd | Foto: Facebookpagina Mitchell County Animal Rescue, Inc-North Carolina

Campagne

Medewerkers van een asiel in North Carolina probeerden de zeer chagrijnige kat Perdita een thuis te geven. Met de opvallende woorden “We dachten dat ze ziek was, maar ze blijkt gewoon een eikel te zijn” hoopten ze geschikte adoptieouders te vinden. In het Facebookbericht staat dat ze ervan houdt om in je ziel te kijken totdat het voelt alsof je nooit meer blij zult zijn. Bovendien heeft ze een hekel aan knuffelen, kerst en Disney films.

https://www.facebook.com/MitchellCountyAnimalRescue/photos/a.380269162340/10156661879207341/?type=3&theater

10 duizend likes

De campagne liet de kat niet bepaald van haar beste kant zien, maar toch werden er genoeg mensen heel erg enthousiast over Perdita. Het bericht met Perdita in de hoofdrol is door meer dan 10 duizend mensen geliket. Sinds het bericht van twee weken geleden hebben zich 175 mensen aangemeld om haar te adopteren. Een aantal mochten kennismaken met Perdita, die haar nieuwe familie zelf mocht uitkiezen. De gelukkigen zijn Joe en Betty. Hun ontmoeting ging gepaard met “minimaal gegrom en een klein beetje slaan”. Het stel heeft volgens het asiel een rustige leefomgeving en veel ervaring met katten. Dit is de perfecte plek voor Perdita om ‘s werelds beste kat te worden. Ze gaat vanaf nu wel door het leven als Noel, voor het geval haar naam de reden voor haar slechte humeur was.

https://www.facebook.com/MitchellCountyAnimalRescue/photos/a.380269162340/10156678860082341/?type=3&theater

 

#WorldsWorstCat

Ze heeft er zelfs een hashtag aan overgehouden en een eigen kleding- en mokkenlijn. Wie benieuwd is naar haar ontwikkeling, kan haar volgen op haar eigen Instagramaccount. De medewerkers van het asiel hopen dat de publiciteit van #WorldsWorstCat er ook voor zorgt dat andere katten in het asiel sneller geadopteerd worden.

https://www.facebook.com/MitchellCountyAnimalRescue/photos/a.380269162340/10156692141477341/?type=3&theater

En het afscheid van Perdita, dat was uiteindelijk toch wel bitterzoet. “We houden van deze levendige, wilskrachtige schoonheid,” stond er bij een van de berichten. Maar ze zijn wel heel blij voor Noel en haar nieuwe start bij mensen die veel om haar geven.

Bronnen

©AnimalsToday.nl Sophie Jongma