Afgelopen weekend zijn er weer 30 koeien en 20 stieren omgekomen tijdens een stalbrand. Een loods bij een veehouderij in Werkhoven (Utrecht) vloog in de hens. De dieren waren niet meer te redden.

brandweer stalbrand
Foto ter illustratie: brandweer blust een brand | Foto: Pixabay

Het is al de derde keer in een maand tijd dat er brand uitbreekt op deze boerderij. Eind oktober vloog er ook al een loods in brand. Bij deze brand kwamen ook koeien om het leven. Twee dagen daarvoor was er in dezelfde loods brand. De veehouder kon toen brandende balen hooi op tijd uit de schuur verwijderen, waardoor er toen geen koeien zijn omgekomen.

De oorzaak van de branden is nog niet bekend. Volgens de veehouder zelf zijn ze aangestoken. Hij zegt al langere tijd te worden bedreigd. Hij heeft hiervan melding gemaakt bij de politie, maar nog geen officiële aangifte gedaan. Ook omwonenden denken dat het geen toeval is dat hetzelfde bedrijf drie keer is getroffen door brand. Zij verklaren aan De Telegraaf:

“Dat het geen toeval is mag duidelijk zijn. Het is niet zo dat wij nu bang zijn dat er een pyromaan actief is. Het is duidelijk gericht op deze locatie.”

De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de branden.

Bron: NOS ©Animals Today Monique van Dijk ArmorWord nu maandelijks donateur en ontvang de prachtige kalender van varken Sam in de bus

Word donateur