In het Overijsselse Vroomshoop is een dood hangbuikzwijn gevonden, dat vastgebonden aan een betonblok in het water lag. Volgens politie Twenterand was het hangbuikzwijntje al een paar dagen dood. Het is niet bekend of het dier bewust door iemand is gedood, of al dood was toen het in het water werd gegooid. De politie zoekt getuigen.

hangbuikzwijn
Het bleek om een hangbuikzwijn te gaan | Foto: publiek domein

Het hangbuikzwijn werd zondagmiddag 10 juni gevonden door een voorbijganger, die het dier in het water zag liggen. Dit was ter hoogte van de Petersweg/Kolenmieten in Vroomshoop:

Foto: Petersweg/Kolenmieten in Vroomshoop – via Google Maps (screenshot)

Dierenmishandeling?
Omdat het gaat om een hangbuikzwijn is niet uitgesloten dat het overleden dier is gedumpt door iemand die het als huisdier hield. Maar het is ook mogelijk dat er sprake is van ongekend laffe dierenmishandeling, en daarom is de politie nog op zoek naar mensen die meer weten over deze zaak.

Weet jij iets?
De politie vraagt iedereen die over mogelijke informatie beschikt over deze zaak, zich te melden. Dit kan door een bericht te sturen via de sociale media van Politie Twenterand, bijvoorbeeld Facebook, of door te bellen met 0900-8844. Melding maken via Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Hiervoor kan je bellen met 0800-7000.

Bronnen: Politie Twenterand/Facebook, Nu ©AnimalsToday.nl Bart van Riel