De dode wolf die afgelopen week aangetroffen werd in Luttelgeest, is daar zo goed als zeker neergelegd bij wijze van grap, aldus Faunabeheer Flevoland.

Europese wolf - grap
Foto: Tambako the Jaguar / Foter / CC BY-ND

In de omgeving van Luttelgeest werken veel Oost-Europeanen en gedacht wordt dat een aantal van hen een in Duitsland aangereden wolf langs de weg in Luttelgeest heeft neergelegd. Enkele jaren geleden was er ook ‘een grap’ uitgehaald met het neerleggen van een dode zeehond in de polder.

Argumenten van Faunabeheer Flevoland zijn dat de wolf een vrouwtje alleen was, terwijl wolven in roedels leven, de dieren bovendien heel schuw zijn en zich niet in een druk en klein gebied zouden begeven en er zijn nergens pootafdrukken gevonden. In de maag van het dier zijn resten van een bever aangetroffen, die helemaal niet in de omgeving van Luttelgeest voorkomt. Ten slotte heeft niemand vooralsnog melding gemaakt van het aanrijden van de wolf.

Jaap Mulder van Naturalis is het niet eens met de conclusie en argumenten van Faunabeheer Flevoland:

“Juist als ze tussen de 1,5 en 2,5 jaar oud zijn, zoals dit exemplaar, gaan ze in hun eentje aan de zwerf.”

Over de aanwezigheid van de beverresten in de maag van de vrouwtjeswolf zegt Mulder het volgende:

“Misschien heeft de wolf de bever bij de IJssel ten zuiden van Zwolle gevangen, om maar wat te noemen.”

Dat de aanrijder zich niet gemeld heeft vindt Mulder ook niet zo vreemd. Een vrachtwagenchauffeur zou dergelijke aanrijding niet gemerkt kunnen hebben of een bestuurder is bang zich te melden vanwege alle publiciteit.

Op dit moment wordt verder onderzocht waar de wolf vandaan komt aan de hand van DNA-onderzoek.

Bron: Vroege Vogels ©PiepVandaag.nl