Humane Society International heeft al meer dan 3.500 dieren geholpen die het slachtoffer zijn geworden van de zware aardbevingen die Mexico troffen in september. Het gaat hierbij om medische verzorging, opvang, van voedsel voorzien, etc.

aardbevingen
Meer dan 3.500 dieren geholpen aardbevingen Mexico| Foto: Facebookpagina HSI

Op 19 en 7 september vonden twee zeer zware aardbevingen plaats in Mexico. Zo’n 318 mensen stierven door de aardbeving van 19 september, die een kracht had van 7,1 op de schaal van Richter. Op 7 september vond er ook een hevige aardbeving plaats in Mexico, in het zuiden van het land, met een kracht van 8,2. De krachtige aardbevingen hebben veel schade aangericht in plaatsen zoals Acapulco, Oaxaca, Guadalajara, Colima, Morelos, Puebla en Chipancingo, waar nog veel hulpverlening nodig is.

Humane Society International/Mexico startte hulpverlening voor dieren die het slachtoffer zijn van de aardbevingen. Dierenartsen hebben al veel dieren in nood kunnen helpen na de eerste beving van 7 september in de staten Oaxaca en Chiapas. In Oaxaca zijn meer dan 1300 geholpen. Het gebrek aan dierenartsen, medicijnen voor dieren, etc motiveerde HSI om de kliniek hier op te zetten. Na de tweede aardbeving is het getroffen gebied groter geworden, doordat de getroffen gebieden wijdverspreid zijn, moet de hulpverlening over een groot gebied gecoördineerd worden.

Afgelopen weekend hebben vrijwilligers en dierenartsen al meer dan 660 dieren behandeld in Xochimilco bij Mexico Stad én in Izúcar de Matamoros in Puebla. En in Morelos, in de steden Jojutla en Tlalquiltenango al meer dan 800 dieren. Er worden allerlei dieren geholpen: honden, katten, ezels, duiven, eenden, paarden, kippen, etc. Dit zijn maar enkele plaatsen waar HSI hulpverlening biedt.

Bron ©AnimalsToday.nl Estefanía Pampín Zuidmeer