Nachtfotografie is één van de meest spectaculaire en speciale manieren van (natuur)fotografie. In het donker is het spelen met techniek, spelen met (afwezigheid van) licht en ontdekken van tal van nieuwe mogelijkheden, sfeer en indrukken. Tot en met 4 november schittert de expositie ‘De Sfeer van de Nacht’ in het Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen. Natuurfotograaf Johan van der Wielen neemt u mee naar het donkere Nederland en laat u de schoonheid van het nachtelijke leven zien. 

sfeer van de nacht
Foto: Johan van de Wielen

Door de ‘lichtvervuiling’ wordt nachtfotografie in Nederland steeds moeilijker. Ook is het vaak verboden om na zonsondergang het bos in te gaan. Johan van der Wielen, bij velen beter bekend als columnist Schoffie, laat met zijn serie foto’s de kracht en de pracht zien van het donker. Onder andere tijdens de nacht van de nacht vraagt hij middels workshops en deze expositie aandacht voor het belang van donker voor natuur en milieu.

Op zondag 28 oktober is Johan van der Wielen van 12:00 – 16:00 uur in het bezoekerscentrum in Nieuwkoop aanwezig voor nadere uitleg. Klik hier voor meer informatie.

Bron: Natuurmonumenten ©PiepVandaag.nl