Reizende circussen met dieren zijn niet langer welkom in Warschau. Dat maakte de burgemeester van de Poolse hoofdstad, Hanna Gronkiewicz-Waltz, bekend. Warschau zal niet langer vergunningen afgeven aan circussen die gebruik maken van getrainde dieren als vermaak voor mensen.

Circus Warschau
Foto via Pixabay

Gronkiewicz-Waltz:

“We willen een goed voorbeeld geven van goede relaties tussen mens en dier”.

Verder verklaart zij:

“Het gebruik van dieren voor vermaak is een steeds groter wordende controverse, niet alleen in Polen, maar over de gehele wereld.”

Verschillende steden, zoals Wroclaw en Slupsk, hebben eerder een zelfde verbod ingesteld. Het is een stap in de juiste richting wat betreft dierenrechten in Polen, maar de burgemeester verklaarde ook dat het verbod niet geldt voor particuliere circussen en ook dat “tijgers alleen in de dierentuin te zien zijn”.

Vorig jaar werd er in Mexico een wet aangenomen die het gebruik van wilde dieren, zoals zebra’s, bavianen, kamelen, tijgers, leeuwen en olifanten in de 200 geregistreerde circussen verbiedt. In de Verenigde Staten kondigden de circussen Ringling Bros. en Barnum & Bailey Circus recentelijk aan dat ze van plan zijn hun olifanten met vervroegd pensioen te laten gaan, hoewel ze naar een dubieus park gebracht worden, wat eigendom is van Ringling Bros. Hier zullen de olifanten worden gebruikt voor kankeronderzoek.

Bron: Vegnews.com ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor