Een kalf in New York (Verenigde Staten) heeft ontzettende geluk gehad. Het dier ontsnapte uit een slachthuis en rende door de straten van de wijk Jamaica in Queens, op zoek naar vrijheid en veiligheid. Hij was duidelijk verward door de drukte van het verkeer en wist niet welke kant hij op moest. Maar dankzij een paar mensen die zich zijn lot aantrokken, is het dier gered.

Kalf Freddie - kalf ontsnapt
Kalf Freddie is gevangen | Foto via Twitter

Toen het kalf niet wist welke kant hij op moest, vluchtte hij een parkeergarage in. Hier hebben politieagenten van de NYPD Emergency Servives Unit het dier gevangen met een touw. Dit waren agenten van hetzelfde bureau als de agenten die enkele dagen er voor een geit van de slacht gered hadden. Maar helaas leek het erop dat dit kalf niet zoveel geluk zou hebben. De politieagenten brachten het dier terug naar het slachthuis, waaruit hij was ontsnapt. Medewerkers van het slachthuis maakten bekend dat het dier de volgende dag alsnog geslacht zou worden.

Toen dit verhaal vrijwilligers van Skylands Animal Sanctuary and Rescue ter ore kwam, besloten ze in te grijpen. Ze kwamen in actie en kwamen diezelfde avond nog aan bij het slachthuis, in de hoop het kalf alsnog te kunnen redden. Het slachthuis was echter gesloten en het team moest wachten tot de volgende ochtend. Ze bleven die nacht voor de deur staan, in de hoop dat het nog niet te laat zou zijn voor het jonge dier.

Om 8 uur ’s morgens, slechts enkele uren voordat het kalf geslacht zou gaan worden, lukte het de dierenredders om de medewerkers van het slachthuis over te halen om Freddie, zoals het dier nu werd genoemd, mee te nemen naar het opvangcentrum. Het leven van Freddie was gered!

Voordat Freddie naar het dierenopvangcentrum werd gebracht, moest hij eerst even langs de veearts, om hem de nodige medische verzorging te geven. Hierna werd bij naar Skylands Animal Sanctuary and Rescue gebracht, waar hij de rest van zijn leven rond kan rennen op de weilanden en heerlijk in vrijheid kan leven met andere dieren. Nooit hoeft hij meer bang te zijn ooit nog naar het slachthuis te worden gebracht.

Bron: OneGreenPlanet.org ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor