Vorige week zijn bij veehandelaar Toon Sprangers uit Wagenberg 110 pony’s en paarden weggehaald door de nVWA en de Dienst Regelingen. De dieren waren ernstig verwaarloosd.

Eén van de dode pony's - Wagenberg - veehandelaar
Eén van de dode pony’s – Wagenberg | Screenshot item Omroep Brabant

De situatie kwam aan het licht nadat medewerkers van de dierenambulance waren ingezet om twee vechtende honden op het erf van Sprangers uit elkaar te halen. Politieagenten die ter ondersteuning ter plaatse waren geroepen zagen een ernstig gewonde Bordeaux dog op het erf liggen en een bebloede pitbull in een kennel.

Op verzoek van Sprangers is uiteindelijk besloten de gewonde honden te laten euthanaseren.

Verder onderzoek

De situatie met de twee honden noopten de agenten het terrein van de veehandelaar verder te inspecteren. Wat zij aantroffen was niet mis. Twee shetlandpony’s waren reeds dood en de overige paarden, pony’s en ezels waren zwaar verwaarloosd en ondervoed. Een groot aantal dieren bleek verkouden en ontstoken ogen te hebben.

De politie ging over tot het inschakelen van de nVWA en de Dienst Regelingen, die direct ingrepen. De dieren zijn in beslag genomen, 110 van hen direct die dag. Alle kosten zullen worden verhaald bij Sprangers, tegen wie tevens proces-verbaal wordt opgemaakt.

Laatste dieren

Gisteren zijn dan de laatste 50 dieren door de politie weggehaald. Sprangers vindt het ondertussen belachelijk dat zijn dieren zijn weggehaald.

Hier Sprangers aan het woord [Omroep Brabant]

Bron: BNdeStem.nl ©PiepVandaag.nl