Een man in de Amerikaanse staat Michigan geloofde aanvankelijk zijn ogen niet toen hij tijdens zijn zoektocht naar wilde paddenstoelen het jong van een gestreepte bosuil op de grond zag zitten. Het kleine uiltje was uit zijn nest gevallen. De man belde direct met Rebecca Lessard, oprichter en directeur van roofvogelopvang Wings of Wonder, wat de redding van het uilskuiken betekende.

uilskuiken
Veilig in een nieuw nest | Foto: screenshot video

Rebecca ontfermde zich over het kleine uiltje, dat niet meer dan 2 weken oud was. Zijn ouders schreeuwden luid, terwijl ze over haar heen vlogen. Rebecca voerde het diertje en onderzocht of het gezond was en niets mankeerde.

Nieuw nest
Het leek erop dat de kleine uil door een gat in het nest was gevallen, dat zich in een rottende oude boom bevond. Met de hulp van boomkweker Jake Milarch en fotograaf Ken Scott maakte Rebecca een nieuw nest voor het uiltje. Ze gebruikten hiervoor een deel van een plastic stoel, twijgen en takken. Met plastic touw werd het nest hoog in een dennenboom vlakbij het oude nest vastgemaakt. Het drietal plaatste het babyuiltje in een canvas tas en Jake Milarch klom in de boom om zo het uiltje in het nieuwe nest te plaatsen.

Het uilenjong leek zich thuis te voelen in het nieuwe nest, en het duurde niet lang voordat zijn ouders zich bij hem voegden. Rebecca:

“Hij ging meteen lekker zitten. We gaven elkaar allemaal een high five!”

De kleine uil heeft enorme geluk gehad. Als hij niet was gevonden, was hij zeer waarschijnlijk aangevallen door kraaien, wat zijn dood had betekend. Rebecca:

“Ik hoop dat de moeder het nieuwe nest comfortabel vindt, zodat ze nog een beetje op hem kan broeden.”

Uiteindelijk zal ze de stoel verwijderen, om schade aan de boom te voorkomen.

Bekijk hieronder een video van het uilskuiken in zijn nieuwe nest:

Bron ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor