Voorzitter Heli Dungler spreekt op persconferentie in Wenen 

Tijdens een persconferentie ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Vier Voeters Internationaal blikte oprichter en voorzitter Heli Dungler gisteren terug op een kwart eeuw welzijnswerk voor dieren. Een klein groepje dierenbeschermers richtte de organisatie op in 1988 en 25 jaar later is de organisatie uitgegroeid tot een wereldspeler met afdelingen in 12 landen. Dungler vertelde over de belangrijkste successen en projecten.

Persconferentie 'High Four' - Heli Dungler & Sophie Karmasin
Persconferentie ‘High Four’ – Heli Dungler & Sophie Karmasin

Grote successen van Vier Voeters waren het aannemen van een wet in Bulgarije die een eind maakte aan het bezit van dansberen, een verbod op de pelsdierhouderij en een verbod op het gebruik van wilde dieren in circussen in Oostenrijk.

“Vier Voeters hecht veel waarde aan werkbare oplossingen en een open dialoog. Wij trachten altijd mensen voor onze zaak te winnen, wij willen hen overtuigen en niet afwijzen. Dierenwelzijn zonder mensen kan eenvoudig niet”, aldus Heli Dungler.

Ook de projecten van Vier Voeters zijn toonaangevend in hun succes. Bijvoorbeeld Lionsrock, een reservaat voor grote katachtige in Zuid-Afrika en de berenopvangparken in Arbesbach (Oostenrijk) en Müritz (Duitsland) en het opvangpark voor dansberen in Belitsa (Bulgarije). Tevens steunt Vier Voeters een orang-oetan rehabilitatiecentrum van de Orangutan Survival Foundation (BOS) op Borneo.

Tijdens het jubileumjaar 2013 staan onze berenprojecten in de schijnwerpers. Zo wordt momenteel gewerkt aan een nieuw park in Kosovo dat beren uit slechte omstandigheden in privébezit zal opvangen in een natuurlijke leefomgeving. Naar verwachting gaat het park in het najaar open. Verder zal Vier Voeters zich richten op de malafide handel in puppy’s, waar zowel mens als dier onder te lijden hebben.

Met de nieuwe online ‘Give me Four’ campagne wordt iedereen opgeroepen om de handen ineen te slaan voor meer humaniteit tegenover dieren. Elke ‘High four’ muisklik levert een donatie van €1,- van sponsors op voor een nieuwe zwerfhondenkliniek in Sofia (Bulgarije).

Persbericht Vier Voeters