Vandaag heeft House of Animals een heel bijzonder verhaal uit Oekraïne. Het gaat om een Oekraïense poes. Haar naam voorspelt het al, Lucky zou veel geluk hebben. Irina Botsoy van Odessa Cat Crew – deze opvang voert katten in nood in Odessa – zag haar als eerste toen ze voedsel ging brengen voor een kattenkolonie. Snel raakte Irina bevriend met Lucky en kwam ze iedere dag langs om haar te verzorgen.

Lucky
Oekraïense poes Lucky wordt geadopteerd in Nederland | Foto: Odessa Cat Crew

Echter viel het haar op dat ze snel in gewicht aankwam. Ze vermoedde dat ze zwanger was. Dit werd dé aanleiding om haar van de straat te halen en te redden. Aliona van Odessa Cat Crew was betrokken bij haar redding. Eenmaal bij de dierenarts zagen ze dat ze al gesteriliseerd was, dus zwanger kon ze niet zijn. Ook haar gezondheid bleek goed te zijn en de volgende dag werd ze gevaccineerd. Waarschijnlijk was ze in gewicht aangekomen door de goede zorgen van Irina en het lekkere eten dat gekocht kon worden dankzij House of Animals.

Lucky geadopteerd

Kort hierna werd ze geadopteerd, in Nederland (Let op het is niet mogelijk om via House of Animals dieren te adopteren. Meer details over adoptie uit Oekraïne vind je helemaal onderaan). En recentelijk vertrok ze. Eerst naar Lviv met de trein, in de cabine van de treinchauffeur. Jason Zan stond op haar te wachten in Lviv, zodat ze haar reis kon vervolgen. Volgens Jason ging de reis voorbeeldig! Ze had 10 uur in een kooi gelegen, en ze droeg het zo goed. Niets geklaagd, en heel stilletjes reisde ze naar Lviv. Ook met Jason raakte ze bevriend.

Vervolgens werd ze naar Polen gebracht, en verder per auto door Europa naar Nederland, om daar haar lieve adoptanten te ontmoeten! De eerste ontmoeting was zo bijzonder. De eerste nacht sliep ze in een rustige kamer en de volgende ochtend kon ze de rest van het huis verkennen, samen met haar nieuwe familie. Irina:

“Iedereen bedankt die Lucky een nieuwe kans gaven in haar leven. Ja, ze was speciaal voor mij vanaf het begin. Ik weet ook niet waarom. Ze is heel moedig en houdt van mensen. Ze houdt al van haar nieuwe familie.”

Transportkosten en rabiësvaccinatie

House of Animals heeft de rabiësvaccinaties betaald en ook bijgedragen aan de transportkosten. Lucky’s reis werd ook gesponsord door Hans Koolschijn.

Het is niet mogelijk om dieren uit Oekraïne te adopteren via House of Animals. De adoptie is tot stand gekomen via Odessa Cat Crew, die katten van de straat redt en nieuwe families voor ze zoekt in voornamelijk Oekraïne. Heb je interesse in het adopteren van een dier uit Odessa? Neem dan contact op met Odessa Cat Crew.

Lucky
Lucky in Nederland | Fotol Odessa Cat Crew

Help je mee?

  • Blijf de dieren in nood alsjeblieft steunen: klik hier
  • Dit verhaal was ook te lezen op Facebook

©AnimalsToday.nl | House of Animals Estefania Pampin Zuidmeer