De onthoofde kat die vorige maand in Amsterdam werd gevonden is naar alle waarschijnlijkheid niet mishandeld maar een natuurlijke dood gestorven. De onthoofding heeft vermoedelijk pas later plaatsgevonden en is niet door een mens gedaan.

onthoofde kat
De onthoofde kat is een natuurlijke dood gestorven | Foto (illustratief): publiek domein

In het Flevopark in Amsterdam-Oost werd begin maart een onthoofde kat aangetroffen. Het dier was niet gechipt. De politie startte een onderzoek en riep de hulp in van het publiek. Daarop kwamen vier meldingen binnen van mensen die dachten dat het hun kat zou kunnen zijn. Monique Verkerk (forensisch dierenarts) en Frank van de Goot (humaan patholoog, forensisch patholoog) werden gevraagd onderzoek te doen naar de doodsoorzaak van de kat.

Uit dat onderzoek en de verklaringen van een van de melders is vast komen te staan dat de kater op natuurlijke wijze is overleden, maar waarschijnlijk is opgegraven door een dier waardoor de verwondingen zijn ontstaan.

Iedereen bedankt voor het meedenken en delen van dit bericht.
.

Getuigen gezocht: Wie weet meer over onthoofde kat

.
Bron:

©AnimalsToday.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.