Mensen hebben het vaak niet door wanneer zij hun huisdieren verwaarlozen. Dat zegt de politie van regio Noord- en Oost-Gelderland.

Huisdieren

De dierenpolitie in Noord- en Oost-Gelderland komt nog steeds veel leed tegen. Dat blijkt wel uit het aantal meldingen dat zij afhandelt: 110 in januari van dit jaar, 127 in februari, 94 in maart, 107 in april 53 in juni en 70 in juli. De zaken variëren van een kale hond vol vlooien, een vergiftigde steenmarter tot een niezende kat en verwaarloosde paarden.

Volgens de politie laten baasjes dit lang niet altijd bewust gebeuren:

“Vaak hebben de eigenaren niet door dat ze hun dieren verwaarlozen. Ze denken in de meeste gevallen zelfs dat ze goed voor hun dieren zijn en snappen niet wat de dierenpolitie komt doen. Mensen zien het dierenleed niet of willen het niet zien. Het komt ook voor dat mensen eigenlijk geen geld hebben om hun dieren te verzorgen en te onderhouden. Ze hebben bij de aanschaf van een dier de kosten onderschat. Het verwaarlozen van dieren sluipt er dan ongemerkt in.”

Wie overweegt een huisdier aan te schaffen, moet zich volgens de politie eerst goed laten informeren. De regio Noord- en Oost-Gelderland verwijst naar het Landelijk Informatiecentrum Gezelschapsdieren. PiepVandaag.nl verwijst graag naar het gezond verstand.

Bron ©PiepVandaag.nl