Dieren komen geregeld in benarde situaties terecht. Zo ook een kitten in India dat, wellicht toen het op onderzoek uit was, in een diepe put vast kwam te zitten. Zelf zou het beestje er nooit meer uit gekomen zijn. Gelukkig schoot een medewerker van Blue Cross of India haar te hulp.

kitten
©Blue Cross of India

Soms lijkt het alsof de wereld grotendeels bestaat uit mensen die dieren leed aandoen of onverschillig zijn. Maar dan lees je een bericht zoals dit, waarbij mensen tot het uiterste gaan om een diertje in nood te helpen: dit maakt onze dag weer goed!

Bij Blue Cross of India (BCI) kwam een melding binnen over een kitten dat was vast komen te zitten in een diepe droogstaande put, in de plaats Pammal. Diverse omstanders hadden geprobeerd het beestje eruit te vissen, maar ze werkte niet mee en trok zich terug in een holletje in de wand. Een medewerker van BCI:

“Natuurlijk hielpen we haar. Hoe? Door een van onze getrainde experts erop af te sturen! Santhosh Santo is gespecialiseerd in touwklimmen. Sommigen noemen hem wel onze stuntman. En als je soms denkt dat het een eitje was, dan heb je het helemaal mis. De wanden van de put zijn namelijk erg dun, waardoor ze niet sterk genoeg zijn om het gewicht van een persoon te dragen. Santhosh moest dus een hefboom en ander materieel opstellen op een gebouw naast de put, en dat was wel drie verdiepingen hoog.”

Eind goed al goed? Jazeker, maar het ging niet zonder slag of stoot. Het kitten liet zich niet zomaar redden en spartelde flink tegen. Ze werd in een net gelegd zodat ze veilig omhoog kon worden getakeld zonder terug te vallen. Inmiddels heeft ze het prima naar haar zin in het asiel van Blue Cross of India.

Bron ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde