Een groep Sumatraanse tijgers heeft wraak genomen op vijf mannen die een welp hadden weggevangen en gedood. De dieren hielden hen maar liefst vijf dagen vast in een bos in het Indonesische Atjeh.

Sumatraanse tijger
Sumatraanse tijger | Foto via Arkive.org

De mannen waren tijdens hun vlucht voor de tijgers in bomen geklommen. Een zesde man was daarbij op een tak gaan zitten die doorbrak waardoor hij ten val kwam en werd gedood door de woedende tijgers.

Na vijf dagen in de bomen zonder eten en drinken verzwakten de Indonesiërs met de dag. Eén van hen wist per sms mensen in een nabijgelegen te waarschuwen die te hulp schoten. Zeker zeven tijgers hielden echter voet bij stuk en lieten zich niet verjagen. Uiteindelijk wist een team van dierentemmers, natuurbeschermers en politieagenten de dieren uiteindelijk te verjagen.

Volgens een woordvoerder van de politie hadden de mannen niet opzettelijk een welpje weggevangen. Ze zouden op zoek zijn geweest naar het zeer kostbare agarhout en een strik gezet hebben om wild te vangen voor eigen consumptie, waarin het welpje in verstrikt is geraakt en overleed. Het gebied waar dit alles gebeurde heet Tiger Hill en geldt als beschermd gebied voor de tijgers. Hoe geloofwaardig het verhaal van de vijf mannen is, wordt niet duidelijk.

De Sumatraanse tijger is een ernstig bedreigde diersoort. Er leven er op dit moment nog maar 400 op het Indonesische eiland Sumatra en ze komen nergens anders in het wild voor. Door stroperij, ontbossing en confrontatie met de mens staat de tijger op het punt helemaal uit te sterven.

Bron: Nieuws.nl ©PiepVandaag.nl