De eerste titels van het Wildlife Film Festival (WFFR) 2019 zijn bekendgemaakt. Het festival vindt dit jaar voor de vijfde keer plaats in Cinerama te Rotterdam van 30 oktober tot 3 november.

Wildlife Film Festival
Voor het Wildlife Film Festival in oktober wordt een selectie gemaakt uit 350 films. Een van de documentaires die te zien zijn is Turtle Odyssey, over de reis van een groene zeeschildpad | watts_photos Flickr via Compfight cc

WFFR is het enige filmfestival voor natuurdocumentaires in Nederland en vertoont een breed scala aan films uit binnen- en buitenland. Vijf dagen lang kun je genieten van bijzondere, ontroerende en confronterende films waarvan een groot deel nog niet eerder in Nederland is vertoond. De organisatie heeft dit jaar een recordaantal aan films ontvangen: 350 nieuwe films uit totaal 74 landen. Uit deze inzendingen maakt de organisatie nu een selectie.

Het programma

Op 1 oktober 2019 wordt het volledige programma bekend gemaakt, maar via Facebook maakt WFFR nu al iedere week een film uit het programma bekend. Tot zover zijn dit:

Birth of a pride

De wereld door de ogen van zes leeuwenwelpen in Selinda, Botswana. Van dichtbij zie je hoe ze leren jagen, hun plek leren kennen in de groep en hoe ze overleven in de wildernis.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
Norway´s Magical Fjords

De Noorse fjorden zijn een van de meest indrukwekkende landschappen van Europa. In de diepe, koude wateren schuilt een verrassend rijke onderwaterwereld: van uitgestrekte koraalriffen vol lichtgevende zeediertjes tot haringjagende orka’s en bultrugwalvissen. Norway’s Magical Fjords is een intiem portret van een unieke wildernis.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
Turtle Odyssey

Turtle Odyssey is een prachtige feel good film voor het hele gezin. De film vertelt het unieke verhaal van een Australische groene zeeschildpad genaamd Bunji en haar ongelooflijke en spannende reis over de open oceaan.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
Nieuw in 2019: WFFR Scholenprogramma

Nieuw dit jaar is het WFFR Scholenprogramma voor primair en voortgezet onderwijs. De programma’s duren één tot anderhalf uur en bestaan uit een aantal korte films. De films gaan over actuele thema’s zoals klimaatverandering, duurzaamheid en vleesconsumptie. Na de film kunnen de kinderen in gesprek met elkaar en met een gespreksleider. Scholen kunnen zich hiervoor gratis aanmelden.

Bron:

©Animals Today Rowena Facee Schaeffer