Zet 3 oktober alvast in je agenda en kom ook naar de House of Animals Awards in de Rode Hoed in Amsterdam. ‘We inspire change’ is het thema van de 3e House of Animals Awards; het enige event in Nederland waar mensen die werkzaam zijn in de media worden beloond omdat ze aandacht schenken aan dierenwelzijnskwesties en daarmee het bewustzijn van mensen op dit gebied hebben vergroot. 

House of Animals Awards 2019
Arjen Lubach won de vakjuryprijs bij de House of Animals Awards in 2018 | ©Abbink Fotografie

Dat is nu belangrijker dan ooit, want het gaat te vaak mis met dierenwelzijn in Nederland. Neem nou de herten, die massaal worden afgeschoten in de Oostvaarderplassen, of de damherten in de Waterleidingduinen bij Zandvoort. In de veehouderij moeten enorme veranderingen plaatsvinden om de leefomstandigheden te verbeteren voor de miljoenen varkens, kippen en runderen, maar de regering geeft daar geen gehoor aan. En er zijn nog steeds heel veel mensen die een puppy kopen van illegale broodfokkers, waar honden hun hele leven worden uitgebuit en mishandeld.

Films, televisie, tijdschriften, kranten en websites kunnen helpen om ons bewust te maken en zij beïnvloeden ons gedrag in de maatschappij. Wanneer de media aandacht schenken aan dierenwelzijn dan kan dat bijvoorbeeld leiden tot Kamervragen. Mensen gaan er beter over nadenken bij wie ze een puppy aanschaffen en consumenten worden bereid gevonden iets meer te betalen voor een stukje vlees wanneer het dier een beter leven heeft gehad.

Dit raakt de kern van House of Animals. ‘We inspire change’ gaat over verandering die we met elkaar willen bewerkstelligen en dat is precies waar de House of Animals Awards over gaan: een waanzinnig mooi evenement waar we mensen werkzaam in de media die voor deze verandering staan belonen en inspireren dit te blijven doen in de toekomst.

Arjen Lubach, Floortje Dessing en Jaap Jongbloed winnaars House of Animals Awards 2018

©House of Animals