Voor veel vakantiegangers in Thailand is een bezoekje aan babyolifantjes een hoogtepunt. Er zijn verschillende centra waar toeristen op de foto kunnen terwijl ze een olifantenrit maken, een olifant wassen of er een zien schilderen.

vastgebonden babyolifantje

Maar deze industrie wordt gevoed door een wrede, illegale handel. Wilde babyolifantjes worden in Myanmar (voorheen Burma) gekidnapt en door handelaren geslagen, gemarteld en verhongerd om zo hun wil te breken en geschikt te maken voor het toerisme.

Organisatie Elephant Family zegt dat voor elk gestolen kalfje zeker vijf jonge en volwassen olifanten worden gedood. De vraag is nu zo groot dat in dit tempo de Aziatische olifanten in Myanmar binnen tien jaar kunnen verdwijnen.

Elephant Family vraagt de toeristen niet om de olifantencentra te boycotten, want dit zou juist extra lijden veroorzaken. In plaats daarvan vraagt de organisatie om haar documentaire over de smokkel van babyolifanten te bekijken en geld te doneren zodat zij in samenwerking met Thailand een einde kan maken aan deze dodelijke, wrede praktijken.

Vertel Thailand dat zij haar best moet doen babyolifanten in het wild te laten opgroeien, waar ze horen. Teken de petitie!

Bekijk de video hieronder.

Bron ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde