Een vrouw uit Gorinchem heeft uit woede haar hondje doodgeslagen omdat het in huis een plas had gedaan. Tijdens het opruimen sloeg ze het beestje, een pomeriaan of dwegkeeshond, in een driftbui hard met de stok van de dweil, waardoor het hondje overleed. Dat meldt de wijkagent op Instagram.

hondje doodgeslagen om plas in huis
Vrouw sloeg hondje dood om plas | Foto (illustratief): publiek domein

Wijkagent Jaap de Groot beschrijft wat er plaatsvond nadat de vrouw ontdekte dat het hondje in huis had geplast:

“De 27-jarige eigenaresse pakte de dweilstok om de urine weg te dweilen. Uit nijd gaf zij het hondje een forse tik met de dweilstok waardoor deze tegen de muur klapte, wat het hondje het leven koste. De eigenaresse is daarop door ons aangehouden terzake Artikel 2.1 Wet dieren [dierenmishandeling – red.] en in Dordrecht gehoord door een collega van de dierenpolitie.”

Het dode hondje en een ook nog aanwezige chihuahua zijn door medewerkers van de dierenambulance  weggehaald bij de vrouw, die zich voor de rechter zal moeten verantwoorden, aldus de wijkagent.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Vanochtend een melding gekregen van een hondje wat dood zou zijn geslagen. Bleek dat een Pommeriaan in de woning op de grond had geplast. De 27 jarige eigenaresse pakte de dweilstok om de urine weg te dweilen. Uit nijd gaf zij het hondje een forse tik met de dweilstok waardoor deze tegen de muur klapte, wat het hondje het leven koste. De eigenaresse is daarop door ons aangehouden terzake art. 2.1 Wet Dieren en in Dordrecht gehoord door een collega van de dierenpolitie. Zij zal zich later voor de rechter moeten verantwoorden. De dode Pommeriaan alsmede een chihuahua hondje zijn door medewerkers van de dierenambulance meegenomen. Met betrekking tot de Chihuahua is sprake van zaakwaarneming voor de veiligheid van de hond. #hondje#dood#pommeriaan #urine#rechter#hondje #chihuahua #dierenpolitie #dierenambulance#veiligheid #dweilstok#zaakwaarneming #wetdieren#wijkagentjaap #gorinchem#lek&Merwede #wetdieren#eenheidrotterdam

Een bericht gedeeld door Jaap de Groot (@wa_jdegroot) op

.
Bron:

©AnimalsToday.nl