Van een landgoed in Tioga County in Owego, New York (VS) zijn meer dan 100 verwaarloosde boerderijdieren gered. Het gaat om koeien, geiten, paarden en jonge kalveren, die in slechte omstandigheden leefden, met beperkte toegang tot voedsel, water en medische zorg.

100 verwaarloosde boerderijdieren gered in Amerika
100 verwaarloosde boerderijdieren gered in Amerika | Foto (illustratief): publiek domein

Sommige van deze dieren hadden ondergewicht en leefden tussen het vuil. Minstens één kalf had dringend verzorging nodig. Ook zijn er overleden dieren gevonden op het terrein. Op verzoek van de Tioga County Sheriff kwam de American Society for the Prevention of Cruelty to Animals (ASPCA) ter plaatse om te helpen bij de redding. De ASPCA hielp met de operationele planning, het verwijderen en vervoeren van de dieren, het verzamelen van bewijsmateriaal, het verwerken van de plaats delict, onderzoeks- en juridische ondersteuning, forensisch onderzoek, medische zorg en de opvang van dieren.
.

#GNvdD: Opvangcentrum in Minnesota redt boerderijdieren

Samenwerken voor verwaarloosde boerderijdieren

De organisatie kreeg ook hulp van Massachusetts SPCA, Susquehanna SPCA en de Happy Compromise Farm & Sanctuary bij het transport en de verzorging van de verwaarloosde boerderijdieren. De dieren zijn overgebracht naar noodopvangcentra van ASPCA. Legal Advocacy Senior Counsel van ASPCA, Elizabeth Brandler:

“De ASPCA zet zich in om samen te werken met de politie in het hele land om een einde te maken aan het lijden van grote en kleine dieren en om hen onmiddellijk zorg en veiligheid te bieden. Toen we ter plaatse kwamen, was het duidelijk dat deze dieren niet de juiste verzorging kregen. We zijn de Sheriff van Tioga County dankbaar dat ze hebben ingegrepen en zich inzetten voor het welzijn van dieren in hun gemeenschap.”

De ASPCA wordt ingezet om lokale autoriteiten te helpen bij gevallen van dierenmishandeling en verwaarlozing. De organisatie voorziet lokale gemeenschappen ook van hulpmiddelen als subsidies, training en deskundigheid op het gebied van dierenwelzijn, om dieren te helpen tijdens wreedheden en rampen. De ASPCA werd in 1866 opgericht en was de eerste dierenwelzijnsorganisatie in Noord-Amerika. De organisatie wil de stem zijn voor kwetsbare dieren die het slachtoffer zijn van dierenmishandeling.

Bronnen:

#GNvdD: 97 labradors gered van beruchte fokker in Missouri (VS)

©AnimalsToday.nl Jane Sauer