Spring Farm Sanctuary is een van de eerste opvangcentra voor boerderijdieren in Minnesota. Gelegen in een rustige buitenwijk op een uurtje rijden van Washington ligt de plaats waar geredde boerderijdieren hun dagen doorbrengen in de zon en genieten van de zomerbries.

Minnesota
Manny and Michelle | Foto: Spring Farm Sanctuary/Facebook

Het begon allemaal toen de oprichtster Robin Johnson een boek kocht met de titel ‘The Lucky Ones: My Passionate Fight For Farm Animals’. Robin was al 27 jaar vegetariër en erg gepassioneerd over dierenwelzijn, maar voelde de behoefte om echt iets te betekenen voor dieren. Na het lezen van het boek verkocht ze haar bedrijf in cupcakes en opende een opvangcentrum voor boerderijdieren:

“Het is voor mij heel logisch om iets te doen. Na negen maanden zoeken naar de juiste plaats, vond ik de plek die voor mij al meteen voelde als heiligdom en Spring Farm Sanctuary was geboren.”

Vrijwilligers
Meer dan tien dieren hebben tot nu toe een plekje gevonden in het centrum, waaronder de twee runderen Pete en Scruffy, een koppeltje kippen genaamd Wilma en Betty en de twee schapen Manny en Michelle. Vrijwilligers komen twee keer per dag om de leefruimten van de dieren schoon te maken en ze te voorzien van voedsel en schoon water. Ook wordt er natuurlijk tijd uitgetrokken om de dieren lekker te borstelen, te knuffelen, snoepjes te geven en interactieve spelletjes met ze te doen. Het werk is arbeidsintensief, verre van glamoureus, maar de vrijwilligers worden beloond met de liefde die zij van de dieren krijgen.

Missie
De dieren bij Spring Farm hebben verschillende achtergronden. Sommige zijn gered de slacht, maar er zijn ook dieren bij waarvan de eigenaar er niet meer voor kon zorgen. De dieren waren in slechte gezondheid en hadden medische zorg nodig, maar met alle geredde dieren gaat het nu gelukkig uitstekend. Robin is sinds een jaar overgestapt van vegetarisch eten naar volledig plantaardig eten en wil deze levenswijze graag overbrengen op anderen:

“Vanaf onze oorsprong eet de mens al dieren, maar dat betekent niet dat dat goed is.”

Ze snapt dat niet iedereen zo ineens overstapt op plantaardig eten, maar met alleen al je vleesinname minderen red je dieren en bescherm je het milieu.

Bron: One Green Planet ©AnimalsToday Sophie Janssen


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.