Captain Paul Watson is Duitsland ontvlucht, zo berichtte PiepVandaag.nl vorige week. In een officieel persbericht van Sea Shepherd laat hij de redenen en achtergronden weten voor zijn besluit Duitsland te verlaten.

Sea Shepherd - Paul Watson

Captain Paul Watson kwam in mei op borgtocht vrij, nadat hij in Duitsland was gearresteerd op grond van een arrestatiebevel uitgevaardigd door Costa Rica. Watson wordt daarin aangeklaagd voor zijn zogenaamde betrokkenheid bij het opzettelijk in gevaar brengen van de bemanning van een Costa Ricaans vissersschip wat haaien bejoeg in 2002. Watson en zijn team waren aldaar aan het filmen voor ‘Sharkwater‘.

In het persbericht laat Watson weten dat hij op een plek is waar hij zich veilig voelt, ver weg van de de konkelende landen die net doen of exploitatie van de oceanen niet aan de orde is. Ook geeft hij uitgebreid informatie over het gebeurde met het Costa-Ricaanse schip, de meer dan dubieuze rol van Japan in het geheel en Watson’s reële angst om uiteindelijk via een omweg gearresteerd te worden door dat land en nooit meer te worden vrijgelaten.

Lees hier het persbericht.

Bron ©PiepVandaag.nl