Een jongen uit Dublin, Ierland, schreef in een hartverscheurende brief aan de Kerstman over zijn grootste wens: hij wil zo graag een echte dolfijn zien, zoals dolfijn Winter in Clearwater Marine Aquarium in Florida. Toen Sea Shepherd Ierland deze wens las van de jongen die jarenlang door zijn vader was mishandeld, besloot de organisatie hem blij te maken met een bezoek aan dolfijnen in hun natuurlijke omgeving.

droom
Foto: Wikimedia Commons

De moeder van de twaalfjarige jongen vond zijn brief aan de Kerstman onder zijn kussen en plaatste deze op een website voor mensen die huiselijk geweld hebben ondergaan. Zo schrijft de jongen aan de Kerstman:

‘Ik heb een zwaar leven gehad, zoals u vast weet, omdat u overal van op de hoogte bent.’

De Irish Mirror publiceerde de brief. Velen werden geraakt door het verhaal van de jongen die jarenlang door zijn aan alcohol verslaafde vader werd mishandeld, zo ook Sue Anthony van Sea Shepherd Ierland. De organisatie deed hem daarom een prachtig aanbod: ze nemen de jongen mee naar de westkust van Ierland, Cork, om dolfijnen in het wild te bekijken. Misschien zien ze ook walvissen en zeehonden en ze brengen een bezoek aan het Dingle Wildlife and Seal Sanctuary waar zieke zeehondjes worden opgevangen.

‘Hij is een jonge man die veel heeft meegemaakt, het zou geweldig zijn om hem en zijn moeder mee te nemen naar West Cork om dolfijnen in hun natuurlijke omgeving te bekijken. We willen hem deze kans geven te zien dat de wilde dolfijnen voor onze kust  inspiratie  kunnen geven’, aldus Sue Anthony.

De jongen is in de wolken met de vervulling van zijn wens:

‘Dit betekent alles voor me. Als ik ouder ben wil ik graag dieren helpen en dierenarts worden. Dit is al zo lang een droom van me en die komt nu eindelijk uit.’

Bron ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde