Een pitbull puppy in oost-Tampa, Florida (Verenigde Staten) is eind oktober door dierenbeulen levend begraven, twee keer in het hoofd geschoten en vervolgens voor dood achtergelaten. 

Pitbull - moordaanslag
Foto van pitbull ter illustratie | Foto: This Year’s Love via Compfight cc

De politie van Hillsborough County ontving een anoniem telefoontje met de mededeling dat de beller drie pistoolschoten had gehoord in de wijk Clair-Mel in Tampa. Toen de reguliere- en dierenpolitie een leeg staand huis arriveerden, vonden ze hondje Phoebe, tot haar kop begraven in de grond. Ze had twee kogelwonden in haar voorhoofd en snuit en bloedde hevig.

Toen het diertje na 15 minuten graven eindelijk bevrijd kon worden uit haar benarde positie, bleek dat ze compleet uitgemergeld was en nog maar 13 kilo woog, iets meer dan de helft van wat ze zou moeten wegen. Onderweg naar de dierenarts klampte het hondje zich direct vast aan de dierenpolitieagent, die haar wat te eten gaf. Phoebe bleek een zeer lieve persoonlijkheid te hebben. Bij de dierenarts bleek dat de twee kogels alleen zacht weefsel hadden geraakt en wonder boven wonder geen hersenbeschadiging hadden veroorzaakt.

Een woordvoerder van Animal Services, Sgt. Pat Perry, verklaarde tijdens een persconferentie dat dit de meest ernstige vorm van dierenmishandeling is die ze ooit heeft gezien:

“Dit is ziek,” zei ze. “Iemand heeft dit hondje gepakt, haar tot haar nek begraven, twee keer in haar kop geschoten en haar voor dood achtergelaten. Als iemand dit een hond aandoet, zal hij dit een andere hond ook aandoen, of een kat, een kind een persoon, een vriend… En hij moet gestopt worden.”

Phoebe is neergeschoten met een klein kaliber wapen, maar geen kogelhulzen zijn op de plaats delict aangetroffen. Hoewel het mogelijk is dat Phoebe zo ernstig is mishandeld tijdens een agressieve bui van haar mishandelaar(s), is het mogelijk dat iemand een boodschap wilde sturen aan Animal Services. Een aantal dagen voor de aanslag op Phoebe zijn acht honden in leegstaande huizen in dezelfde wijk in Tampa in beslag genomen:

“Deze honden hadden wonden van hondengevechten. Ze hadden honger en ze zaten in leegstaande huizen”, verklaart Perry. “Deze honden zijn daar niet zelf binnen komen wandelen. Iemand heeft ze daar opgesloten.”

Phoebe is de tweede hond die dit jaar in hetzelfde leegstaande huis aan 3221 Deerfield Drive is gevonden. In mei werd er ook al een hond op dat adres aangetroffen. En in mei 2011 werd hier een achtergelaten hond gevonden, die aan de carport was vastgebonden. Dierenmishandeling komt in deze wijk zeer veel voor. Maar er zijn gelukkig ook mensen die willen dat het stopt. De politie hoopt dat getuigen zich zullen melden, zodat de daders gestraft kunnen worden. Er hangt ze een gevangenisstraf van vijf jaar boven het hoofd.

Inmiddels is Phoebe geheel hersteld van haar verwondingen. Ze is ruim zes kilo aangekomen en ze wacht op een familie om haar te adopteren. Hillsborough County Animal Services vermoedt dat Phoebe in het nieuwe jaar geplaatst zal kunnen worden.

Bekijk hieronder een nieuwsreportage over Phoebe

Bron ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor