Sinds vorige week donderdag wordt er met man en macht geprobeerd poes Fiona te bevrijden uit het gangenstelsel van de oude sluis in Middelburg. De eigenaar van Fiona schakelde afgelopen donderdag de hulpdiensten in, nadat de poes in het gangenstelsel was gekropen en er niet meer uit kwam.

Kat Lizzie opgevangen door Stichting Dierenhulp Menorca

De gangen behoren tot de voormalige sluis bij de getijdemolen aan de Stadsmuur in Middelburg. De brandweer heeft donderdag al een reddingsactie ondernomen die helaas mislukte, omdat het dier erg schrok en de gangen weer inschoot. Zaterdag deed de Dixhoornbrigade een reddingspoging. Gehuld in een overlevingspak trotseerden twee vrijwilligers het koude water om in de oude waterdoorvoer te zoeken naar Fiona. Helaas hebben ze haar niet gevonden. Fiona is waarschijnlijk dieper in gangenstelsel gaan zitten, waar de gangen te smal zijn voor een mens om door heen te komen.

Hopelijk wordt de zoekactie hervat, als het dier op een beter bereikbare plek gesignaleerd is. In ieder geval heeft inmiddels ook stichting Scheldekat uit Vlissingen haar diensten aangeboden. Nu maar hopen dat Fiona zich snel laat vangen en met haar baasje herenigd kan worden.

Bron: Omroep Zeeland ©PiepVandaag.nl