Ruim 400 mensen uit onder andere Spanje, Italië, Ierland, Frankrijk, Zwitserland, UK, Tsjechië, Slovenië, Turkije kwamen zaterdag 28 juni samen bij het Brusselse Atomium voor een protestactie tegen het houden van dolfijnen in gevangenschap. Uit Nederland Stichting Dolphinmotion die in samenwerking met de Free Morgan Foundation e.a. strijden orka Morgan vrij krijgen.

atomium
Ric O’Barry, Annelies Mullens en Yvon Godefroid (organisatoren), Hester Bartels, Dolphinmotion

Een uur lang is in een formatie van mensen in het blauw het woord FREE, in een ijzige stilte, te zien geweest vanuit het Atomium om aandacht te vragen voor het lijden van deze dieren.

Vorig jaar besloot een bijzondere vrouw in België en moeder van 2 kinderen, Dr. Annelies Mullens, door eigen inzicht stappen te ondernemen en organiseerde een internationaal protest. Met succes kreeg zij meer dan 300 mensen van verschillende nationaliteiten naar Brussel om dolfijnen een stem te geven. Dit jaar besloot Annelies wederom deze internationale dag te organiseren, met hulp van dierenrechtenorganisatie Bite Back, en het was wederom een succes.

“Dolfijnen zijn intelligente wezens die niet thuis horen in een zwembad en in zee moeten kunnen zwemmen” aldus Annelies Mullens.

atomium
Foto via Annelies Mullens

“Deze foto zegt alles over dolfijnen/dierenactivisme : We zijn allemaal klein; maar door samen te werken hebben we een krachtige boodschap: vrijheid voor alle dolfijnen.”

Vanuit de Verenigde Staten kwam Ric O’Barry over om deze belangrijke bijeenkomst bij te wonen. Voorvechter voor vrijheid van dolfijnen en het stoppen van de handel en brute slachtingen in Japan. Mede door Ric O’Barry is de spraakmakende documentaire film ‘The Cove‘ gemaakt, waarin de handel van dolfijnen en slachting op een bijzondere maar hartverscheurende manier blootgelegd is.

Persbericht Stichting Dolphinmotion/Orka Coalitie


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.