Onlangs is PiepVandaag op bezoek geweest bij Stichting Melief in Duitsland. Deze prachtige organisatie wordt gerund door Marc Winters en Lothar Vermeulen, twee geweldige, zeer toegewijde mensen, wiens leven helemaal in het teken staat van dieren. De stichting heeft tot doel om dieren die verwaarloosd, mishandeld of met de dood bedreigd worden, een fijn nieuwe en permanente plek te bieden. Zo kunnen ze bij Stichting Melief rustig oud worden. Dieren die niet in asielen terecht kunnen of geen kans maken om er ooit nog uit te komen, zijn zo toch verzekerd van een onbekommerd leven.

Karen Soeters bij Stichting Melief
Karen Soeters bij Stichting Melief

Bij Stichting Melief lopen inmiddels wel meer dan duizend dieren rond: honden, katten, konijnen, kippen, daarvan apart een groep hanen, fazanten, eenden, ganzen, zwanen, geiten, schapen, hangbuikzwijnen en varkens, pony’s, een hert, volièrevogels en duiven. Allemaal met een eigen, meestal niet zo leuk, verhaal. De dieren worden dag in, dag uit liefdevol verzorgd door Lothar en Marc.

Het verzorgen van zóveel dieren kost ontzettend veel geld. En ook het onderhoud van de boerderij en het bijbehorende land is zeer kostbaar. En het geld is niet altijd beschikbaar. Voor de katten is dat een groot probleem: het dak van hun verblijf is zeer slecht. Er zitten gaten is en het lekt tijdens regen. Het vervangen van het dak gaat hoog in de papieren lopen: de totale kosten bedragen €55.000,- Stichting Melief heeft al €30.000,- bij elkaar gekregen, maar ze zijn er nog niet!

Met ónze hulp kan dat nieuwe dak er komen. Beschermvrouwe Yvonne Kroonenberg bedacht de actie “Doneer een Dakpan”. Voor €10,- kunt u een dakpan doneren aan Stichting Melief. Klik hier om meer te weten te komen over deze actie én natuur om een dakpan te doneren!

PiepVandaag maakte een kort filmpje over de katten van Stichting Melief. Piep-oprichter Karen Soeters en Loretta Schrijver namen zelf een kijkje op de boerderij in Duitsland.

Bekijk de video hieronder:

©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor