
In Kenya worden bijen succesvol ingezet om gewassen te beschermen tegen hongerige olifanten.
De bijen beschermen niet alleen de gewassen, ze bezorgen de Kenyaanse boeren ook een secundair inkomen door honing te produceren.
Bioloog Lucy King heeft in een 2-jaar durend project bij drie stammen 17 boerderijen voorzien van een ‘hek’ van bijenkasten. De kasten werden 10 meter uit elkaar geplaatst en met ijzeren draden aan elkaar verbonden. Wanneer een olifant de boerderij nadert en tegen de ijzerdraden aanloopt, worden de bijenkasten geschud en komen er boze bijen uit. In 93 procent van de gevallen keert de olifant om en vertrekt, waardoor de gewassen van de boeren veilig zijn.
Bron: Discovery News
Strijd mee tegen dierenleed!
Gerelateerde berichten
Blog Karen Soeters
Strijd mee tegen dierenleed!
Check ons op Instagram
Hier geeft de NVWA toch echt aan dat aanwezigheid van angstige honden een reden is om te handhaven. Beter laat dan nooit...
Dierwelzijn is meer dan alleen de fysieke gezondheid van een dier. Blijft voor mij een raadsel waarom ze niet ingrepen toen er bijna 1000 honden zaten....
Een wonder: vermiste pup Luca na 5,5 jaar terecht - Omroep Gelderland
Mede mogelijk gemaakt door de #veeindustrie Wanneer dringt het door? Onze omgang met dieren is desastreus voor dieren de planeet en onszelf!
Social Media