De nieuwste trends in tattoos zijn overgeslagen op… huisdieren! Steeds vaker worden Engelse hondentrimmers gevraagd afbeeldingen te scheren in de vacht van hun harige cliënten. Amerikaanse honden krijgen zelfs een likje verf om aan de fantasie van hun eigenaar te voldoen. 

Haartattoo

Het idee om de hondenvachten met een haartattoo ‘op te leuken’ is bedacht door twee trimmers, die hun eigen boxer als proefkonijn gebruikten. Klanten waren zo enthousiast over de geschoren pootafdruk op de hond, dat de trimmers inmiddels vele haartattoos hebben gemaakt. Sneeuwvlokjes, bloemen en hartjes: na een uur stilzitten wandelen de honden met een plaatje op hun lijf de salon uit. De hond ondervindt er volgens de trimmers geen hinder van en de afbeelding is tijdelijk.

Haartattoo
Hondje met zogenaamde ‘haartattoo’ | Foto via Dailymail

Airbrushtattoo

In de Verenigde Staten maken trimmers het letterlijk nog bonter: een hond kan opknappen van een goede was- en knipbeurt, maar praktische verzorging is niet creatief genoeg voor de National Association of Professional Creative Groomers (NAPCG). Met een verfspuit en diervriendelijke, niet-giftige verf worden Amerikaanse honden getransformeerd tot exotische dieren. Sommige getatoeëerde honden worden gebruikt in reclames, bijvoorbeeld voorzien van een bedrijfslogo. Maar de meeste eigenaren doen het gewoon voor de lol. Zijzelf beleven er plezier aan en dat is wat telt, want volgens een hondentrimmer in Shreveport zien de geverfde honden er zo grappig uit dat de baasjes niet kunnen wachten om ze aan hun vrienden en familie te laten zien.

En wat de honden zelf vinden van deze respectloze behandeling? Niemand heeft het ze gevraagd.

Airbrushtattoo - Haar tattoo
‘Zombie poedel’ airbrushtattoo | Foto: The NAPCG

Bron ©PiepVandaag.nl Angeliqua Lagarde