Voor de zevende keer organiseert Wakker Dier een verkiezing voor de meest sexy vegetariër. 16 bekende Nederlanders vragen samen met Wakker Dier aandacht voor diervriendelijk eten. Wakker Dier vindt deze 16 kandidaten sexy omdat zij iedere dag via hun bord kiezen voor de dieren, het milieu en het klimaat.

meest sexy vegetarier

In Nederland worden jaarlijks 450 miljoen dieren gehouden en geslacht. Een vegetariër zegt hier NEE tegen en redt daarmee levens. Maar er worden niet alleen levens gered, ook andere problemen worden aangepakt, zoals bijvoorbeeld het tekort aan water. Er is 15.000 liter water nodig voor de productie van een kilo rundvlees, 6.000 liter voor een kilo varkensvlees en 4.300 liter voor een kilo kip. Voor plantaardige producten wordt veel minder water gebruikt.

Ook draagt een vegetariër bij aan een eerlijkere voedselverdeling. Voor elke kilo vlees is 2-7 kilo voer in de maag van het dier verdwenen. Er zouden meer mensen gevoed kunnen worden als het graan en de soja direct gegeten zou worden. Bovendien bevat een vegetarisch dieet veel groenten en weinig verzadigde vetten, over het algemeen zijn vegetariërs daarom slanker en hebben ze minder kans op hart- en vaatziekten. Ook hebben zij minder kans op kanker, obesitas of diabetes. Dit zijn nog maar enkele voordelen van een leven als vegetariër, op de site van Wakker Dier vind je er meer.

Dit jaar zijn de volgende mensen genomineerd:

Mannen: David Lucieer, Sander de Kramer, Jan Ykema, Dinand Woesthoff, Marien Dorleijn, Doris van de Ven, Steven van Zadelhoff en Jaap Korteweg.
Vrouwen: Aldith Hunkar, Sanne Kraaijkamp, Krystl Pullens, Suzanne Bosman, Laura Estevez, Sue Moreno, Zimra Geurts en Annemarie Postma.

Wie vind jij het meest sexy? Stem op je favoriet en win een vegetarisch kookboek of een vegetarisch diner voor twee!

Bron: Wakker Dier ©PiepVandaag.nl Gijsbert van Gils