In Goudswaard in de Hoeksche Waard is onlangs een kat beschoten met een buks. Een achterpoot van het dier raakte hierdoor verbrijzeld. De andere kat van dezelfde eigenaars is vermist, evenals diverse katten uit de omgeving.

goudswaard
Nelson |© Jeannette van der Zijde

Kater Nelson en poes Elmo raakten allebei op 23 juni vermist. 3 dagen later trof Jeannette van der Zijde de achtjarige Nelson gewond in de tuin aan. Elmo is nog steeds niet thuis gekomen: hoewel Jeannette hoop houdt, vreest ze nu het ergste.

De dierenarts zag de kogel over het hoofd en constateerde een breukje, waarna de achterpoot van Nelson ingegipst werd. Toen Nelson echter zieker werd, gingen zijn eigenaren naar een dierenziekenhuis waar bleek dat de kat een ernstige infectie had. Op nieuwe foto’s was de diabolokogel te zien en bleek dat de achterpoot verbrijzeld was. Nelsons poot werd gezet met een externe fixatie.

‘Iemand die zomaar katten beschiet heeft geen geweten’, aldus de eigenaresse die uiteraard verschrikkelijk kwaad is op de dader.

De prognose voor Nelsons herstel is gelukkig positief. Vandaag is zijn infuus verwijderd en mocht hij naar huis. 8 weken lang moet hij zich rustig houden en mag hij niet springen. Daarom moet hij al die tijd in een bench blijven, wat hem niet zal meevallen. Maar volgens de dierenarts heeft hij zo de beste kans om zijn poot daarna weer goed te kunnen gebruiken.

goudswaard
Elmo | © Jeannette van der Zijde

De eigenaars hebben aangifte gedaan bij de dierenpolitie. Ze hopen dat de dader gepakt wordt en ze Elmo alsnog vinden.

Er blijken daarnaast meer katten in het dorp kwijt te zijn.

Wie informatie heeft over de beschieting van Nelson of over Elmo wordt verzocht contact op te nemen met de dierenpolitie via meldnummer 144. Of neem contact op met de redactie via info@piepvandaag.nl

@PiepVandaag.nl Angelique Lagarde