Koe bevalt op voetbalveld

Omstanders stonden raar te kijken toen tijdens een evenement een koe beviel op het voetbalveld van VV Leiden. Het dier deed mee aan het bizarre spel ‘Waar schijt de koe’, waarbij een koe wordt losgelaten en gegokt kan worden op de plek waar het dier haar behoefte doet. Eén van de koeien, afkomstig van een Wassenaarse boer, zocht na een korte wandeling een rustig plekje bij de cornervlag op en begon daar te kalven.

Koe

©Wikimedia Commons

Mensen waren zeer verbaasd dat een zwangere koe voor een evenement van Wassenaar naar Leiden werd getransporteerd en spraken van dierenmishandeling. Volgens de boer had het dier nog zeven weken te gaan. Het is mogelijk dat de koe wegens stress door het vervoer en de vele toeschouwers eerder is bevallen. Bezorgde omstanders hebben de politie en de dierenambulance gebeld.

Bron ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor

Gerelateerde artikelen:

Reacties

  1. “”Waar schijt de koe” werd ook bij ons gespeeld. Ik heb er met een ingezonen brief in de huis-aan-huiskrant protest tegen aangetekend. Sindsdien gebeurt het hier niet meer.
    Hierbij valt te bedenken dat dit in Leiden gebeurt waar de Partij voor de Dieren zelfs vertegenwoordigd is in de gemeenteraad!

  2. SCHANDALIG ZEG!!!

    Maar petje af dat er toch nog mensen zijn die wel geven om dierenwelzijn.