De Koninklijke Hondenbescherming lanceert een bewustwordingscampagne die zich richt op mensen die op het punt staan een pup in huis te nemen. De campagne helpt hen een bewuste keuze te maken. Dat is hard nodig want meer dan de helft van de pups komt vermoedelijk van foute fokkers vandaan. Terwijl een eerlijke keuze dierenleed voorkomt.

FAIRPUP

Pups van foute fokkers zijn namelijk vaker ziek. Daardoor kunnen ze komen te overlijden. Daarnaast kunnen deze pups angst of agressie tonen als gevolg van de foute start in hun leven. Bovendien lijden moederhonden in donkere ruimten, zonder voldoende aandacht, medische zorg en soms zelfs water en voer.

De FAIRPUP-campagne helpt de consument een goede fokker te onderscheiden van een foute fokker. Daartoe kan op FAIRPUP.nl de FAIRPUP-CHECK worden gedownload en kunnen filmpjes worden bekeken over hoe het wel en niet moet bij een fokker.

Het is de missie van de Hondenbescherming om mensen bewust te laten kiezen voor eerlijke pups uit goede nestjes. Zij gelooft in goede wetgeving over en controle op de wijze waarop pups gefokt, geboren en gehouden worden. Zolang de overheid of andere organen onvoldoende middelen hebben een goede start voor élke pup te garanderen, moet de pupkoper de controle echter zelf uitvoeren. FAIRPUP geeft hiervoor praktische handvatten. Handvatten waarmee de pupkoper zekerder is van een fijne pup en het steunen van eerlijke omstandigheden voor pups en ouderdieren.

FAIRPUP

Persbericht Hondenbescherming


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.