Afgelopen nacht (Nederlandse tijd) werd een groep grienden de baai bij het Japanse dorp Taiji ingedreven, waar ze op dit moment zonder voedsel de nacht doorbrengen. Twee familieleden werden door dolfijnentrainers ontvoerd om de rest van hun leven in slavernij door te brengen. Over het lot van de rest zal morgen vroeg (Japanse tijd; vanavond Nederlandse tijd) worden beslist.

Taiji - actie
This photo was taken last season on September 12, 2013.
This is what Taiji doesn’t want the world to see via Facebook

Waarschijnlijk zullen de volwassen dieren, inclusief de matriarch, van de groep grienden worden afgeslacht. Misschien dat de jongere dieren, ongeschikt om getraind te worden voor dolfinarium/circussen en te licht om onderdeel uit te maken van het vlees quota, terug naar zee worden gejaagd waar een groot gedeelte waarschijnlijk niet zal overleven.

Dit is wat je nu kunt doen:

http://www.seashepherd.org/cove-guardians/what-you-can-do.html

Word een Cove Guardian, stuur een e-mail naar: coveguardian@seashepherd.org

Volg de livestream via: http://livestream.seashepherd.org/

Updates via: https://www.facebook.com/SeaShepherdCoveGuardiansOfficialPage

 

en https://twitter.com/CoveGuardians, hashtag: #tweet4taiji

Erwin Vermeulen is hoofdwerktuigkundige op een schip, fotograaf, vrijwilliger bij Sea Shepherd en woont samen met zijn vriendin Susan, een dove kat, een eenogige kat, een kat met één nier en een dove en blinde hond.

©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.