Ons land is een nieuw event op het gebied van Dierenwelzijn rijker:  Bewust DierenVriend. Dit event wordt op zondag 2 september a.s. van 10.00 – 17.00 uur gehouden in Centrum Arte de la Vida in Ede. 

Katje op bed

Bewust DierenVriend is bedoeld voor iedereen die meer inzicht wil krijgen in het gedrag van hun huisdier. Zo is stress bij dieren vaak afkomstig van mensen. En dat heeft meer effect op dieren dan we denken. Door te begrijpen waar gedrag vandaan komt is het mogelijk een dier meer ‘dier’ te laten zijn. Verdieping van de vriendschap is het gevolg. 

Door middel van lezingen en ontmoetingen met gedragsdeskundigen en organisaties wordt de bezoeker meegenomen in de wereld van (huis)dieren. Grondlegger van het event, Emmy Noorlander (stressconsultant en ontwikkelaar en trainer van Life Time Healing) heeft samen met  de aanwezige gedragsdeskundigen en organisaties bij het event Bewust DierenVriend één doel voor ogen: stress reduceren bij dieren en mensen meer bewust maken van hun rol als dierenvriend.

Meewerkende partijen zijn onder andere: Wim van Oort ambassadeur Dierenwelzijn bij de Vrije Mare, Mieke Zomer (dierentolk), Tannetje Koning (dierenarts) diverse diergedragstherapeuten konijnen, katten, honden, paarden, vogels, Dierentehuis Hof van Ede; Dierfysiotherapie Jan Jaap van Breda.

Bron ©PiepVandaag.nl