Twee kittens in Bussum hebben het zwaar te verduren gehad in hun jonge leventje. Een bewoonster van de Plaggenweg ontdekte de diertjes van nog geen drie weken oud afgelopen zaterdag in een vuilcontainer. Toen zij haar afval wilde weggooien hoorde ze gemiauw. Ze aarzelde geen moment en spitte door de container: zo trof ze de twee zeer vervuilde katjes aan.

kitten
Een kitten (afgebeelde kat is een ander dier) | Foto Oven Fresh via Wikimedia Commons

De vindster bracht de kittens naar Dierenasiel Crailo.

‘Zij heeft de twee kittens, die onder het vuil en de vlooien zaten, direct mee naar huis genomen’, aldus Ellen Jongerden, woordvoerster van Dierenasiel Crailo. ‘Daarna is zij naar het asiel gekomen. Omdat de kittens letterlijk schreeuwden van de honger, hebben wij ze eerst de fles gegeven. Pas toen zij voldoende tot rust waren gekomen, hebben we ze schoongemaakt, ontvlooid en onderzocht. Gelukkig bleek dat ze verder in goede conditie verkeerden. Ze hebben waarschijnlijk maar enkele uren in de container gezeten. Voor die tijd moeten ze de zorg hebben gehad van hun moeder.’

Ellen Jongerden denkt dat de moederpoes is overleden en de eigenaar niet wist wat hij moest doen. Mogelijk dumpte hij de diertjes in paniek in de vuilniscontainer. Een andere reden voor zo’n daad kan ze niet bedenken. Natuurlijk is er nooit een goede reden om weerloze dieren te dumpen.

De kittens wonen nu bij een gastgezin en maken het goed.

Bron De Gooi-en Eemlander ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde